Siirry suoraan sisältöön

Yhteisöllinen kasvattaminen on saattanut iskostaa ihmisiin psykologisen valmiuden toimia toisten hyväksi

Erään teorian mukaan ihmislajin ilmiömäinen yhteistyökyky saattoi kehittyä siksi, että lapsia hoivattiin yhdessä. ”Kaikissa ihmisyhteisöissä muut kuin äiti huolehtivat lapsista noin 50 prosenttia ajasta – – Kaikilla muilla lähisukulaisilla simpansseista orankeihin emo hoitaa hyvin pitkään poikasta yksin – -“, kertoo biologisen antropologian dosentti Sonja Koski. Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 26.9.2018. (tilaajille)

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *