Siirry suoraan sisältöön

10.12.2018 | Sota ja rauha -paneelikeskustelu

Antropologinen seura järjestää maanantaina 10.12.2018 keskustelutilaisuuden teemasta ”Sota ja rauha”, klo 16-18 Helsingin yliopiston Metsätalolla (Unioninkatu 40), Sali 4. Tapahtuma on kaikille avoin.

Paneelin tarkempi kuvaus alla.

 

Sota ja rauha –paneelikeskustelu

Erityyppiset konfliktit pysyvät vuosikymmenestä toiseen ajankohtaisina kaikkialla maailmassa. Massiiviset sodat tai pienimuotoisemmat konfliktit nivoutuvat yhä monimutkaisempiin valtasuhteisiin maailman tilanteessa, jota värittävät suurvaltaristiriidat, demokratisoitumisen haasteet, uskontokysymykset ja ympäristökiistat. Monet antropologit ovat tehneet tutkimusta konfliktialueilla – ennen konfliktin puhkeamista, sen aikana tai tilanteen rauhoituttua. Yksi tällainen antropologi on Jemen-tutkija Susanne Dahlgren, joka on hiljattain laatinut rauhansuunnitelman Jemenin sisällissodan lopettamiseksi.  Hyödynnetäänkö antropologista asiantuntemusta rauhan rakentamisessa tai konfliktien ymmärtämisessä? Ketkä valikoituvat asiantuntijoiksi? Tässä paneelikeskustelussa antropologit, aktivistit ja järjestökentän edustajat keskustelevat sodasta ja rauhasta, konfliktien ratkaisusta ja työstä rauhan puolesta. Mitä erityistä annettavaa antropologeilla on rauhanprosesseihin? Pitäisikö heidän osallistua niihin aktiivisemmin?

Puheenjohtaja:

  • Antti Leppänen (Turun yliopisto)

Osallistujat:

  • Susanne Dahlgren (Tampereen yliopisto)
  • Anu Lounela (Helsingin yliopisto)
  • Henni Alava (Jyväskylän yliopisto)
  • Olli Ruohomäki (Ulkoministeriö)
  • Hussein al-Taee (Crisis Management Initiative)
  • Pekka Haavisto (Euroopan rauhaninstituutti EIP)

Muita tulevia tapahtumia

Avainsanat:
Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *