Siirry suoraan sisältöön

Antropologinen joulukuunnelma

AntroBlogi jää joulutauolle. Sitä ennen meillä on teille joululahja! 

Joulu on keskitalven juhla. Se on kristillinen pyhä, tärkeä perhejuhla, hiljentymisen aika, ruokailun festivaali… mutta jos ollaan ihan rehellisiä, se lienee useasti ennen kaikkea kauppiaiden Joulupukin lahjapajan juhlistus. Me nimittäin rakastamme lahjojen antamista ja niiden saamista!

Lahjat ovat olleet vahvasti esillä loppuvuoden julkaisuissamme. Olemme kurkistaneet superrikkaiden lahjakatalogiin, miettineet lahjapaperin merkitystä ja antropologisen lahjateorian laaja-alaista soveltamista. Teeman kruunaa meidän joululahjamme teille: olkaa hyvät, tässä korvienne iloksi uusi tapa tutustua antropologiseen teoriaan – lahjapaperin rapinan, kuiskausten ja kulkusten säestämänä! ASMR-henkinen kuunnelma on tarkoitettu nautittavaksi kuulokkeet päässä, ja suosittelemme silmien sulkemista ja mukavan asennon ottamista kuuntelun ajaksi.

Lahjat ja niihin liittyvät vuorovaikutussuhteet ovat antropologisesti tärkeä teema. Kuunnelman teksti on peräisin klassikosta, johon mekin olemme useasti viitanneet – Marcel Maussin teoksesta Lahja: Vaihdannan muodot ja periaatteet arkaaisissa yhteiskunnissa. Ranskankielinen alkuteos julkaistiin alun perin usean esseen kokoelmana vuosina 1923-1924, ja sen vaikutusvaltaisuus ulottuu yhä tähän päivään saakka. 

Tämän kuunnelman myötä AntroBlogin toimitus jää joulutauolle. Palaamme uusien julkaisujen pariin vasta tammikuun 21. päivä alkavalla viikolla. Siihen saakka päivystävät antropologit ovat poissa linjoilta. Somekanavissamme pyörii kuitenkin koko tauon ajan arkistojen aarteita, joista voi hyvinkin löytyä uutta luettavaa. 

Toivotamme kaikille lukijoille, tukijoille ja tekijöille oikein rauhallista ja onnellista sydäntalven aikaa!

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *