Siirry suoraan sisältöön

Penisjuoma lemmenlääkkeenä

Oletko mieltynyt harvinaisiin alkoholijuomiin? Oletko maistanut kolmen peniksen viinaa? Tähän kiinalaiseen erikoisuuteen käytetään uutetta hylkeen, peuran ja kantonilaisen koiran peniksistä. Juoman kerrotaan olevan todella tiukan makuista – mutta sitä ei nautitakaan makuelämyksen vuoksi. Tezhi Sanbian Jiu on osa lemmenlääkkeiden pitkää perinnettä.

Ihmiskunta tuntee lukuisia ruoka-aineita, joiden nauttimisen uskotaan lisäävän seksuaalista halua, kykyä ja nautintoa. Ne ovat yleensä elimistöä kuumentavia, ulkonäöltään sukupuolielimiä muistuttavia tai suoraan lisääntymiseen liittyviä ruokia, kuten vaikkapa mäti. Myös eksoottisuus ja harvinaisuus on liitetty lemmekkäisiin voimiin. Kun peruna 1500-luvulla saapui Eurooppaan, sillä arveltiin olevan libidoa lisäävä vaikutus.

Eläinperäisistä lemmenlääkkeistä surullisenkuuluisin on sarvikuonon sarvijauhe. Sukupuuton partaalla oleva sarvikuono on kärsinyt laajamittaisesta salametsästyksestä osin juuri siksi, että sen komeassa sarvessa on nähty lupaus erektiosta. Harvinainen valkoinen tiikeri on niin ikään ollut metsästyksen kohde paitsi turkkinsa, myös peniksensä vuoksi. Kiina tiukensi vuonna 2014 uhanalaisten eläinten syömistä koskevaa kieltoa jopa vuosikymmenen vankilatuomioon. Penisruokiin ja muihin harvinaisuuksiin erikoistunut pekingiläinen Guo Li Zhuang -ravintolaketju tarjoili ainakin siihen saakka kovaan hintaan myös tiikerin penistä.

Sarvikuonon ja tiikerin tapauksessa harvinaisuus lisää lemmenlääkkeen haluttavuutta. Kolmen peniksen viina taas ei ole harvinaista, vaan sitä löytyy Kiinasta hyvin varustelluista kaupoista. Alkoholipitoisuudestaan huolimatta se nähdään paremminkin luonnonlääkkeenä, kuten moneen vaivaan auttava yrttiviina, joka tunnetaan pitkin Eurooppaa.

Penisviinan ja -ruokien taustalla vaikuttaa perinteisissä lääkintämuodoissa usein ilmenevä ajatus siitä, että samankaltainen voimistaa tai parantaa samankaltaista. Eroottista viriliteettiä voi sen mukaan yrittää vahvistaa vieraiden penisten voimin.

Lukemista

  1. Ale Sessions. Odd Spirits: Three penis wine
  2. IFL Science: China outlaws the eating of endangered animals
  3. BBC: Beijing’s penis emporium

Lisää Kulttuurishokkeja

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Ninnu Koskenalho

Ninnu Koskenalho on tiedeviestintään erikoistunut antropologi ja AntroBlogin toinen perustaja. Hän toimi julkaisun päätoimittajana yhdessä Suvi Jaakkolan kanssa vuoteen 2023 saakka ja työskentelee tällä hetkellä freelance-kirjoittajana. Generalistina Ninnua kiinnostaa vähän kaikki - muun muassa ihmismielen narratiivisuus, psykologinen antropologia, rakkaus, mystikot ja uskonnot, tekoäly ja peliteknologia, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus ja radikaalit, yllättävät näkökulmat.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *