Siirry suoraan sisältöön

Antropodi: Anastasia Piliavsky, antropologi sodassa

NB! This podcast episode is published in English and its English description is available below.

“Ellen tekisi kaikkea auttaakseni, kärsisin valtavasti.”

Tohtori Anastasia Piliavsky johtaa apua Ukrainan sodan uhreille toimittavaa Ukraine ─ Direct Aid -organisaatiota.

Piliavsky syntyi ja kasvoi Neuvosto-Ukrainassa, mistä hän pakeni Yhdysvaltoihin. Nyt hän opettaa antropologiaa ja politiikan tutkimusta Lontoon King’s Collegessa.

Jaksossa Piliavsky puhuu Ukrainan ja Venäjän historiallisesta suhteesta sekä Ukrainan tulevaisuudesta lännen kanssa. Hän pohtii myös Putinin roolia yksinvaltiaana ja missä mielessä häntä voi ajatella Venäjän poliittisen järjestelmän tuotteena.

Lisäksi Piliavsky kertoo pettymyksestään siihen, miten englanninkielisessä antropologisessa keskustelussa on reagoitu sotaan. Se johdattaa hänet myös kritisoimaan tieteenalan eettistä käännettä.

Huom! Jakso on poikkeuksellisesti englanninkielinen.

Antropodi: Anastasia Piliavsky, an anthropologist at war

If I wasn’t doing absolutely everything I could to help, I would suffer greatly.” 

Dr. Anastasia Piliavsky is in charge of Ukraine ─ Direct Aid, a rapid relief organization helping Ukraine’s war victims. 

Piliavsky was born and raised in Soviet Ukraine, fled to the US as a refugee, and is now teaching Anthropology and Politics at King’s College London. 

Piliavsky talks about Ukraine’s history with Russia and its future with the West, and also considers Putin the autocrat vis-à-vis Putin as a product of the system. 

Piliavsky further discusses her disappointment in the reactions of Anglophone anthropologists to the war, leading into her critique of the ethical turn of the discipline.

Mikä Antropodi?

Antropodi on Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja, jota julkaistaan yhteistyössä AntroBlogin kanssa. Sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää. Antropodin uusi jakso ilmestyy aina kuun ensimmäisenä tiistaina, mutta toisinaan saatamme julkaista lisäksi erikoisjaksoja. Ohjelmistoa julkaistaan yhteistyössä Voiman kanssa. Lisätietoa Antropodista löydät täältä.

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Suomen Antropologinen Seura

Suomen Antropologinen Seura on vuonna 1975 perustettu tieteellinen seura. Seura tukee antropologian tutkimusalaa ja siihen läheisesti liittyviä tutkimushankkeita.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *