
Haluatko vielä lisää antropologiaa? Tältä sivulta löytyvät linkit Suomessa toimivien antropologisten yhdistysten, julkaisujen ja laitosten sivuille. Niiden kautta voit etsiä lisätietoa antropologiasta oppialana, tutkimusperinteenä ja näkökulmana.
Lisäksi olemme koonneet linkkejä kiinnostaviin antropologisiin blogeihin ja sivustoihin Suomessa ja maailmalla.
Kirjoitatko itse antropologista blogia tai puuttuuko suosikkisivustosi listaltamme? Laita viestiä:
- Suomen antropologinen seura — 1975 perustettu SAS tukee antropologista tutkimusta Suomessa. Se pyrkii parantamaan tieteenalan tunnettavuutta tiedeyhteisössä sekä yhteiskunnassa laajemmin.
- Suomen Antropologi ‑lehti — Tieteellinen julkaisu, jota ylläpitää Suomen antropologinen seura. Lehden artikkelit ovat luettavissa verkossa ilmaiseksi. Mukana kotimaisten ja kansainvälisten antropologien tekstejä.
- Väki — Helsingin yliopiston antropologian opiskelijoiden ainejärjestölehti.
- Arctic anthropology — Blogia pitää Lapin yliopiston Arktisen keskuksen antrologisen tutkimuksen ryhmä. Se käsittelee pohjoista elinalueena sekä tutkimuksen tekemistä pohjoisen asukkaiden parissa. Englanniksi.
- Sosiaali- ja kulttuuriantropologian oppiaine (Helsingin yliopisto)
- Kulttuuriantropologian oppiaine (Oulun yliopisto)
- Kulttuuriantropologian oppiaine (Itä-Suomen yliopisto)
- Sosiaaliantropologian oppiaine (Tampereen yliopisto)
- Etnologian oppiaine (Jyväskylän yliopisto)
- Allegralaboratory.net- Akateemikkojen kollektiivi, yhdistys sekä verkkokokeilu keskustelee antropologiasta, laista ja oikeudesta, taiteista ja muista kiinnostavista kysymyksistä.
- Anthropodcast — Julkaisee nettiradiota ja videoita antropologiasta, tavoitteena popularisoida ja tehdä antropologiaa ymmärrettäväksi suuremmalle yleisölle. Ranskaksi.
- Anthropoliteia — Tarjoaa kriittisiä näkökulmia poliisin toimintaan, turvallisuuteen, rikollisuuteen, lakeihin ja rangaistuksiin ympäri maailmaa.
- Antropologi.info — Lyhyitä otteita muualla julkaistuista tuoreista sosiaali- ja kulttuuriantropologian blogikirjoituksista. Englanniksi ja saksaksi.
- Anthropologyworks.com — Culture in Global Affairs ‑tutkimusohjelman projekti, joka käsittelee arkeologiaa, biologista antropologiaa, kulttuuriantropologiaa ja lingvististä antropologiaa.
- Bronislaw — Verkkolehti uudesta antropologisesta ajattelusta ja keskustelusta. Tarkoituksena auttaa levittämään antropologinen tutkimus suuren yleisön tietoisuuteen, mutta myös luoda tila, jossa antropologit voivat ylittää akateemisen julkaisemisen rajat ja osallistua vapaasti antropologiseen keskusteluun.
- Ethnography.com — Pyrkii muuttamaan yleisen käsityksen yhteiskuntatieteistä ja erityisesti etnografiasta uskoen, että yhteiskuntatieteoiden tulisi erityisesti kertoa hyviä tarinoita. Painopiste on kirjallisuudessa (fakta ja fiktio), runoudessa, valokuvauksessa ja taiteissa.
- The Geek Anthropologist - Blogi, jossa nörttikulttuuria ja siihen liittyviä ilmiöitä analysoidaan sosiaali- ja kulttuuriantropologian näkökulmasta. Englanniksi ja ranskaksi.
- PopAnth — Pyrkii kääntämään antropologisia löytöjä populaaria kulutusta varten, tuoden sen tietämystä laajemmalle yleisölle samalla tavalla kuin suurelle yleisölle suunnatut tiedekirjat, ‑ohjelmat ja –tietokilpailut popularisoivat luonnontieteellistä tietämystä.
- Sapiens — Verkkojulkaisu, joka keskittyy tekemään antropologiaa helposti ymmärrettäväksi ja lähestyttäväksi laajan yleisön näkökulmasta. Sapiens julkaisee sisältöä, joka tarjoaa älykkäitä ja yllättäviä oivalluksia kulttuuriin, kieleen, biologiaan ja historiaan.
- Savage Minds — Ryhmäblogi, joka on omistettu “antropologian tekemiselle julkisuudessa”. Tavoitteena on tarjota hyvin kirjoitettua ja relevanttia keskustelua sosiaali- ja kulttuuriantropologiasta.
- Space&Culture — Näkökulmia viestintään, ympäristöön ja urbanismiin.