AntroBlogi tarjoaa kiinnostavaa, lähestyttävää ja ajatuksia avartavaa tiedeviestinnällistä sisältöä monipuolisesti ja monimediaisesti. Se parantaa tieteenalan näkyvyyttä ja edistää antropologian soveltamista yhteiskunnan eri osa-alueilla. Julkaisu esittelee antropologiaa oppiaineena ja osaamisalana, ja jakaa tietoa sen hyödyistä työelämässä. AntroBlogin toimintafilosofiaan kuuluu käsitys siitä, että antropologinen tieto on laajalti mielenkiintoista, monikäyttöistä ja sovellettavaa. Se on paketoitava erilaisille yleisöille sopiviin paketteihin ja vietävä sinne, missä ihmiset ovat.
Julkaisu toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin, eikä maksa julkaisupalkkioita. AntroBlogin monialaiset kirjoittajat nojaavat tutkimustietoon ja omaan erikoisosaamiseensa. Toimitusta motivoi tieteenalan tunnettavuuden lisääminen ja sen hyödyntäminen yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen.
Kansainvälinen julkaisutunnuksemme on ISSN 2489 – 835X. ISSN-tunnuksellisten verkkojulkaisujen tiedot löytyvät kansallisbibliografian lisäksi kansainvälisestä ISSN Portal ‑tietokannasta.
Keväällä 2018 AntroBlogi palkittiin Vuoden antropologisena tekona Suomen antropologisen seuran toimesta ja Vuoden vaikuttavimpana tiedeviestintätekona Kaskas Median Liikutu tiedosta ‑kilpailussa. Syksyllä 2019 AntroBlogin yhdessä Hotelli- ja ravintolamuseon Food & Future Forumin kanssa toteuttama Julkinen ruoka ‑hanke sai Museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyö TAKOn Nykydokumentointiteko ‑palkinnon.
Toimintaa on rahoittanut vuosina 2017 – 2018 Koneen Säätiö ja uutistoimituksen pilotointia syksyllä 2017 Otto Malmin lahjoitusrahasto. Keväällä 2018, 2019, 2020 ja 2021 Taiteen edistämistämiskeskus tuki julkaisua kulttuurilehtien avustuksella. Vuosina 2020 – 2021 Koneen Säätiö rahoittaa #antrolive-hanketta.
AntroBlogin hallinnollisena taustatoimijana on Allegra Lab Helsinki ry.
Oletko kiinnostunut sisältöjemme uudelleenjulkaisusta? Haluatko tarjota omaa tekstiäsi AntroBlogiin?
