Siirry suoraan sisältöön

Mikä AntroBlogi?

Palkittu AntroBlogi on itsenäinen tieteen verkkojulkaisu, joka kommentoi elämää ja yhteiskuntaa kotona ja maailmalla antropologisesta näkökulmasta käsin. Vuodesta 2015 saakka toimineen julkaisun toteuttajat ovat antropologeja, jotka rakkaudesta alaansa tarjoavat sen tietotaidon hedelmiä kaikkien iloksi ja hyödyksi.

AntroBlogi tarjoaa kiinnostavaa, lähestyttävää ja ajatuksia avartavaa tiedeviestinnällistä sisältöä monipuolisesti ja monimediaisesti. Se parantaa tieteenalan näkyvyyttä ja edistää antropologian soveltamista yhteiskunnan eri osa-alueilla. Julkaisu esittelee antropologiaa oppiaineena ja osaamisalana, ja jakaa tietoa sen hyödyistä työelämässä. AntroBlogin toimintafilosofiaan kuuluu käsitys siitä, että antropologinen tieto on laajalti mielenkiintoista, monikäyttöistä ja sovellettavaa. Se on paketoitava erilaisille yleisöille sopiviin paketteihin ja vietävä sinne, missä ihmiset ovat.

Kuinka toimimme

Julkaisu toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin, eikä maksa julkaisupalkkioita. AntroBlogin monialaiset kirjoittajat nojaavat tutkimustietoon ja omaan erikoisosaamiseensa. Toimitusta motivoi tieteenalan tunnettavuuden lisääminen ja sen hyödyntäminen yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen.

Kansainvälinen julkaisutunnuksemme on ISSN 2489 – 835X. ISSN-tunnuksellisten verkkojulkaisujen tiedot löytyvät kansallisbibliografian lisäksi kansainvälisestä ISSN Portal ‑tietokannasta.

Oletko kiinnostunut sisältöjemme uudelleenjulkaisusta? Haluatko tarjota omaa tekstiäsi AntroBlogiin?

Muutama saavutus

Keväällä 2018 AntroBlogi palkittiin Vuoden antropologisena tekona Suomen antropologisen seuran toimesta ja Vuoden vaikuttavimpana tiedeviestintätekona Kaskas Median Liikutu tiedosta ‑kilpailussa. 

Syksyllä 2019 AntroBlogin yhdessä Hotelli- ja ravintolamuseon Food & Future Forumin kanssa toteuttama Julkinen ruoka ‑hanke sai TAKOn Nykydokumentointiteko ‑palkinnon.

Toimintaa vuosien varrella ovat on rahoittaneet Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus Taike, Otto Malmin lahjoitusrahasto ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto. AntroBlogin hallinnollinen taustatoimija on Suomen Antropologinen Seura.

Yhteistyökumppanit ja tukijat