Siirry suoraan sisältöön

Työnhakijalle

Antropologian opinnot valmistavat opiskelijoita tutkinnon jälkeiseen elämään. Siirtyminen pois yliopistomaailmasta ei kuitenkaan aina ole kitkatonta, sillä työnhaku edellyttää oman erikoisosaamisen markkinointia uudella tavalla.

Koostimme toimituksessa työelämätaitoja vahvistavan paketin, joka on suunniteltu erityisesti alan opiskelijoita ja vastavalmistuneita ajatellen. Paketin tarkoituksena on helpottaa oman osaamisen sanoittamista työnhaussa tieteenalalla, jonka yliopisto-opinnot ovat voittopuoleisesti teoriapainotteisia ja akatemiaan suuntautuneita. Toivomme antropologin ansioluettelosta olevan hyötyä myös työnantajille, jotka suunnittelevat palkkaavansa antropologitaustaisen työntekijän.

Paketti on kaksiosainen. Antropologin ansioluetteloon on kerätty avainosaamisalueita, jotka jokaisen valmistuvan antropologin odotetaan omaksuneen opintojensa aikana. Työnhakijan muistilistaan on vuorostaan listattu tapoja, joiden avulla voi vahvistaa työelämäosaamistaan ennen työmarkkinoille siirtymistä. On hyvä muistaa, että opintojen ja sivutöiden lisäksi elämän varrelta on tarttunut mukaan erilaisia taitoja, joita kannattaa rohkeasti hyödyntää työnhaussa.

Työelämäpaketti on vapaasti hyödynnettävissä työnhaussa sekä esimerkiksi oppitunneilla, kunhan AntroBlogin ja tekijän nimet on asianmukaisesti mainittu paketin esittelyn yhteydessä. Voit ladata antropologin ansioluettelon ja työnhakijan muistilistan alla olevista linkeistä pdf-tiedostoina.

Antropologin ansioluettelo

Työnhakijan muistilista