Luonnollisuuden kultista epäluonnolliseen kauneuteen

Perinteisen, luon­nol­li­suut­ta koros­ta­van kau­neusi­han­teen rinnalle on noussut muovista ulkonäköä korostava kau­neus­kä­si­tys, joka valtaa alaa eri­tyi­ses­ti sosi­aa­li­ses­sa mediassa. Kulttuuriantropologi Taina Kinnusen mukaan yksi syy ilmiön taustalla on tek­no­lo­gi­soi­tu­mi­nen, joka mah­dol­lis­taa ulkonäön muok­kaa­mi­sen niin vir­tu­aa­li­maa­il­mas­sa kuin tosie­lä­mäs­sä­kinArtikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 6.5.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Tofu on tullut tunnetuksi länsimaissa erityisesti kasvissyöjien ja vegaanien proteiininlähteenä. Soijamaidosta tehdyn juustomaisen aineen juuret ovat kuitenkin paljon kasvissyönnin historiaa syvemmällä. Kiinassa tofu liittyy myös legendoihin, runoihin ja vertauskuviin.