Yhtenevää näkemystä huivin käytöstä ei ole edes arabiyhteisöissä

Mielipiteet siitä, tuleeko naisten peittää kasvonsa eivät vält­tä­mät­tä ole maa­koh­tai­sia. Lähi-idän ins­ti­tuu­tin tut­ki­ja­vie­rai­li­ja Liina Mustosen mukaan on enemmän kyse siitä, miten kukin hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti kokee asian. Joillekin huivi on kult­tuu­ri­nen asia, toisille uskon­nol­li­nen ja osalle osa perin­net­tä. Se voi olla osoitus myös poliit­ti­ses­ta näkö­kan­nas­ta.

Artikkeli julkaistu Kalevassa 1.7.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Jokainen Tohmajärven kunnanvaltuutettu saa 10 000 euroa käytettäväksi miten haluavat, kunhan käyttökohde on kunnan strategian mukainen. Suomessa kyse on omaperäisestä poliittisesta aloitteesta, mutta esimerkiksi Indonesiassa sekä kansanedustajilla että useiden kuntien valtuutetuilla on käytössään vastaavanlaiset rahasummat, joita kutsutaan "kansalaisten toiveiden pyydystämisrahastoiksi".

“Kansa on puhunut – pulinat pois”, totesi väistyvä pääministeri Juha Sipilä, kun eduskuntavaalien tulos selvisi Yleisradion suorassa tv-lähetyksessä. Vaalivalvojaiset on merkittävä mediatapahtuma, jonka puitteissa jännitetään poliittisen vallan vaihtumista sekä rituaali, joka kestonsa ajaksi yhdistää sekä poliittisen eliitin että tavalliset kansalaiset yhtenäiseksi kansakunnaksi.