Yhtenevää näkemystä huivin käytöstä ei ole edes arabiyhteisöissä

Mielipiteet siitä, tuleeko naisten peittää kasvonsa eivät vält­tä­mät­tä ole maa­koh­tai­sia. Lähi-idän ins­ti­tuu­tin tut­ki­ja­vie­rai­li­ja Liina Mustosen mukaan on enemmän kyse siitä, miten kukin hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti kokee asian. Joillekin huivi on kult­tuu­ri­nen asia, toisille uskon­nol­li­nen ja osalle osa perin­net­tä. Se voi olla osoitus myös poliit­ti­ses­ta näkökannasta.

Artikkeli julkaistu Kalevassa 1.7.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Osa vapaaehtoisesti lapsettomista henkilöistä haluaisi hakeutua pysyvän ehkäisykeinon tarjoavaan sterilisaatiotoimenpiteeseen. Suomen steriloimislaissa määriteltyjen kriteerien vuoksi he joutuvat kuitenkin yleensä odottamaan kolmenkymmenen vuoden ikärajan täyttymistä saadakseen lähetteen toimenpiteeseen. Toimenpiteen tiukka sääntely viestii siitä, että kulttuurissamme elää yhä vahvoja lisääntymiseen liittyviä normeja.