Ihmisten ihmettely on kulttuuriantropologin työtä

Kulttuuriantropologi Taina Kinnunen kertoo tut­ki­mus­koh­teis­taan ja etno­gra­fi­ses­ta kent­tä­työs­tä. Hän on tutkinut esi­mer­kik­si kehon­ra­ken­ta­jia ja kau­neus­ki­rur­gi­aa, ja ymmär­tääk­seen tut­ki­mus­koh­det­taan hän on viettänyt paljon aikaa kun­to­sa­leil­la, ja jopa käynyt kysymässä plas­tiik­ka­ki­rur­geil­ta, mitä toi­men­pi­tei­tä he suo­sit­te­li­si­vat hänelle. Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 12.10.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Meiltä tiedustellaan yhtenään, mistä resurssit laajan toimintamme pyörittämiseen tulevat. Tähän ja moniin muihin kysymyksiin vastaamme uudessa kolumnisarjassa, jossa lukija on kutsuttu kylään toimitukseen, kurkistelemaan tiedemedian tekemisen haasteisiin. Ensimmäisessä osassa puhutaan rahasta.

Näkemys jääkarhun ja luonnon koskemattomuudesta on ensisijaisesti tarina, jota ihminen tällä hetkellä niistä kertoo. Jääkarhu ja sen asuttama ympäristö kietoutuvat ihmiskulttuuriin ja yhteiskuntaan monilla tavoin.