Ihmisten ihmettely on kulttuuriantropologin työtä

Kulttuuriantropologi Taina Kinnunen kertoo tut­ki­mus­koh­teis­taan ja etno­gra­fi­ses­ta kent­tä­työs­tä. Hän on tutkinut esi­mer­kik­si kehon­ra­ken­ta­jia ja kau­neus­ki­rur­gi­aa, ja ymmär­tääk­seen tut­ki­mus­koh­det­taan hän on viettänyt paljon aikaa kun­to­sa­leil­la, ja jopa käynyt kysymässä plas­tiik­ka­ki­rur­geil­ta, mitä toi­men­pi­tei­tä he suo­sit­te­li­si­vat hänelle. Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 12.10.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Suomessa on paljon aikuisia amatöörikilpaurheilijoita, joista osa on lajinsa huippuja maailmalla. Mikä saa heidät harrastamaan ja kilpailemaan vaativissa, paikoin tapaturma-alttiissa lajeissa ja käyttämään siihen lähes kaiken vapaa-aikansa?

Ethnography with a Twist -konferenssi keräsi helmikuussa 2019 Jyväskylään lähes 170 osallistujaa paristakymmenestä maasta, vaikuttavat keynote-puhujat sekä runsaasti näkökulmia etnografisen tiedon tuottamiseen, analysointiin ja rakentamiseen erilaisissa ja erityisissä yhteyksissä.