Ihmisten ihmettely on kulttuuriantropologin työtä

Kulttuuriantropologi Taina Kinnunen kertoo tut­ki­mus­koh­teis­taan ja etno­gra­fi­ses­ta kent­tä­työs­tä. Hän on tutkinut esi­mer­kik­si kehon­ra­ken­ta­jia ja kau­neus­ki­rur­gi­aa, ja ymmär­tääk­seen tut­ki­mus­koh­det­taan hän on viettänyt paljon aikaa kun­to­sa­leil­la, ja jopa käynyt kysymässä plas­tiik­ka­ki­rur­geil­ta, mitä toi­men­pi­tei­tä he suo­sit­te­li­si­vat hänelle. Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 12.10.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Ethnography with a Twist -konferenssi keräsi helmikuussa 2019 Jyväskylään lähes 170 osallistujaa paristakymmenestä maasta, vaikuttavat keynote-puhujat sekä runsaasti näkökulmia etnografisen tiedon tuottamiseen, analysointiin ja rakentamiseen erilaisissa ja erityisissä yhteyksissä.

Näkemys jääkarhun ja luonnon koskemattomuudesta on ensisijaisesti tarina, jota ihminen tällä hetkellä niistä kertoo. Jääkarhu ja sen asuttama ympäristö kietoutuvat ihmiskulttuuriin ja yhteiskuntaan monilla tavoin.