Kansainvälisesti menestynein suomalainen tutkija ei ole kotimaassaan tunnettu

Sosiologi Edvard Westermarckin nimi ei vält­tä­mät­tä ole suo­ma­lai­sil­le kovin tuttu, mutta muualla maa­il­mas­sa hänen avio­liit­toa, insestiä ja moraa­li­kä­si­tyk­siä käsit­te­le­vät tut­ki­muk­sen­sa ovat kuuluisia. Westermarck oli yksi ensim­mäi­sis­tä ant­ro­po­lo­gis­ta kent­tä­työ­tä tehneistä tut­ki­jois­ta. Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 13.10.2017.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Näyttelijätär Aishwarya Rai sai vuonna 2007 aikaan julkisuuskohun, sillä hänen kerrottiin menneen vanhan hinduseremonian mukaisesti naimisiin puun kanssa. Ihmisoikeusjärjestöt Intiassa vaativat julkista anteeksipyyntöä. Syynä ei ollut avioliittoinstituution halventaminen, vaan jotakin monikerroksisempaa.