Kuka saa käyttää sulkapäähinettä?

Keskustelu kult­tuu­ri­ses­ta omi­mi­ses­ta on viime aikoina ran­tau­tu­nut myös Suomeen. Yhdysvalloissa kes­kus­te­lu alku­pe­räis­kan­so­jen oikeuk­sis­ta on kuitenkin jatkunut jo pitkään. Tutkijatohtori Reetta Humalajoen mukaan kes­kus­te­lun ytimessä on, että val­ta­väes­tö käyttää sul­ka­pää­hi­nei­tä ja muita alku­pe­räis­kan­so­jen sym­bo­lei­ta omiin tar­joi­tuk­siin­sa samaan aikaan kun alku­pe­räis­kan­sat kohtaavat syrjintää arjessaan. Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 11.5.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa. Kirjoittajat ovat antropologeja ja oman alansa ammattilaisia.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Ellos Deatnu! syntyi vastalauseeksi Tenojoen 2017 voimaantulleille kalastussäännöksille, jossa rajoitettiin kalastusta noin 30 %. Kansanliikkeen mielestä säännöksillä siirretään kalastusoikeuksia ulkopaikkakuntaisille ja kohdistetaan vähennyksiä ennen kaikkea saamelaisten perinteisille kalastustavoille. Kenen pitäisi vastata Tenojoen kohtalosta? Tenojoki voitaisiin määrittää oikeussubjektiksi jotta joki voitaisiin ottaa osaksi keskustelua sen tulevaisuudesta.