Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean sopimus on löyhä, muttei merkityksetön

Antropologi ja Korea-tutkija Antti Leppänen arvioi Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean kesäkuun alussa solmiman sopi­muk­sen mer­ki­tys­tä“Sopimuksen teksti ei taida radi­kaa­lis­ti poiketa aikai­sem­mis­ta, mutta nyt sopimus on huip­pu­ta­sol­la tehty.” Niinpä var­si­nai­nen työ voi alkaa alemmilla hallinnon portailla.

Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 12.6.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Suomen lain mukaan ulkomailla “hädänalaisessa asemassa” olevaa Suomen kansalaista on avustettava kotiuttamisessa. Kysymys al-Holin leirin suomalaisten naisten ja lasten oikeudesta palata Suomeen ja siitä, tuleeko viranomaisten auttaa heitä, loukkaa joidenkin kansalaisten oikeustajua ja tuntuu moraaliselta ongelmalta. Ristiriitaa voi selittää moraalin ytimessä olevan vastavuoroisuuden, humanitaaristen valta-asetelmien ja perhesuhteiden kautta.

Lopettaako Libanonin "lokakuun vallankumous" sisällissodan, joka loppui 30 vuotta sitten? Lokakuussa 2019 kansa lähti Libanonissa kaduille vaatimaan loppua korruptiolle, sosiaalista oikeudenmukaisuutta sekä uusia vaaleja. Ennen kaikkea vallankumoukselliset vaativat maan uskonkuntien väliselle vallanjaolle perustuvan järjestelmän kaatamista.