Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean sopimus on löyhä, muttei merkityksetön

Antropologi ja Korea-tutkija Antti Leppänen arvioi Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean kesäkuun alussa solmiman sopi­muk­sen mer­ki­tys­tä“Sopimuksen teksti ei taida radi­kaa­lis­ti poiketa aikai­sem­mis­ta, mutta nyt sopimus on huip­pu­ta­sol­la tehty.” Niinpä var­si­nai­nen työ voi alkaa alemmilla hallinnon portailla.

Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 12.6.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Jokainen Tohmajärven kunnanvaltuutettu saa 10 000 euroa käytettäväksi miten haluavat, kunhan käyttökohde on kunnan strategian mukainen. Suomessa kyse on omaperäisestä poliittisesta aloitteesta, mutta esimerkiksi Indonesiassa sekä kansanedustajilla että useiden kuntien valtuutetuilla on käytössään vastaavanlaiset rahasummat, joita kutsutaan "kansalaisten toiveiden pyydystämisrahastoiksi".

“Kansa on puhunut – pulinat pois”, totesi väistyvä pääministeri Juha Sipilä, kun eduskuntavaalien tulos selvisi Yleisradion suorassa tv-lähetyksessä. Vaalivalvojaiset on merkittävä mediatapahtuma, jonka puitteissa jännitetään poliittisen vallan vaihtumista sekä rituaali, joka kestonsa ajaksi yhdistää sekä poliittisen eliitin että tavalliset kansalaiset yhtenäiseksi kansakunnaksi.