Lentämisen rajoittaminen ei ole yksinkertaista

Ilmastoahdistus kuuluu puheissa, ja moni pohtii len­to­mat­kai­lun vähen­tä­mis­tä. Ilmastonmuutokseen liittyviä käyt­täy­ty­mi­sen muutoksia Perun vuo­ris­tos­sa ja saa­me­lais­ten kes­kuu­des­sa tutkinut ant­ro­po­lo­gi Martta Haveri ei kui­ten­kaan näe vielä suurta muutosta ihmisten käyt­täy­ty­mi­ses­sä len­tä­mi­sen suhteen. “- — Vielä vähän täällä nau­res­kel­laan sille, että mat­kus­te­taan kauas. Mutta saatetaan sanoa, että tämä on sitten viimeinen reissu”, hän pohtii.

Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 31.12.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Intialle kuuluvalla Pohjois-Sentinelin saarella asuva kansa on päässyt otsikoihin saarella luvatta vierailleen yhdysvaltalaisen lähetyssaarnaajan tapon vuoksi. Pohjois-Sentinelin asukkaat kuuluvat maailman yhä harvemmaksi käyviin populaatioihin, jotka eivät ole jatkuvissa läheisissä vuorovaikutussuhteissa muiden ihmisryhmien kanssa. Uutisointi aiheesta on korostanut saarelaisten eristäytyneisyyttä ja “alkukantaisuutta”.