Lentämisen rajoittaminen ei ole yksinkertaista

Ilmastoahdistus kuuluu puheissa, ja moni pohtii len­to­mat­kai­lun vähen­tä­mis­tä. Ilmastonmuutokseen liittyviä käyt­täy­ty­mi­sen muutoksia Perun vuo­ris­tos­sa ja saa­me­lais­ten kes­kuu­des­sa tutkinut ant­ro­po­lo­gi Martta Haveri ei kui­ten­kaan näe vielä suurta muutosta ihmisten käyt­täy­ty­mi­ses­sä len­tä­mi­sen suhteen. “- — Vielä vähän täällä nau­res­kel­laan sille, että mat­kus­te­taan kauas. Mutta saatetaan sanoa, että tämä on sitten viimeinen reissu”, hän pohtii.

Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 31.12.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Maailmanlaajuiset poikkeustilanteet pakottavat meidät pohtimaan vaihtoehtoja matkustamiselle ja kasvokkain tapaamiselle. Yhä useammat tapahtumat on järjestetty kokonaan virtuaalisesti — niin myös monet konferenssit. Toukokuinen antropologian virtuaalikonferenssi tarjosi kiinnostavan sisällön lisäksi ideoita siitä, miltä tapahtumien uudet muodot voivat näyttää tulevaisuudessa.

Taloudellinen eriarvoisuus kasvaa maailmanlaajuisesti. Verotuksen kehittämistä eriarvoisuuden hillitsemiseksi vastustetaan argumenteilla, joiden mukaan ilmiö on luonnollinen tai sen korjaaminen vahingoittaa taloutta. Väitteissä on samoja piirteitä kuin niissä, joita tutkimustietoon epäilevästi suhtautuvat ilmastoskeptikot heittävät kapuloiksi ilmastopolitiikan tekemisen rattaisiin.