Matkailun pyhyydestä ja autuudesta

Olavi Seppäsen Homo reli­gio­sus ‑radio­es­see­sar­jan jakson aiheita ovat matkailun kult­tuu­ri­nen merkitys ja siihen liittyvät koke­muk­set, sekä matkailun yhteys uskon­nol­li­suu­teen ja hen­gel­li­syy­teen. Haastatteluissa ant­ro­po­lo­gi Tom Selänniemi ja toi­mit­ta­ja Riku Rantala. Podcast julkaistu 18.12.2019 Yle Areenassa.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Slummiturismi kohdistuu ahtaasti asuttuihin ja köyhiin kaupunkialueisiin. Yksi suosituimmista kohteista on Manilassa Filippiineillä, joka on maailman tiheimmin asuttuja paikkoja. Sadat hökkelikylät reunustavat vesiväyliä, junaraiteita ja kaatopaikkoja. Niissä asuu neljäsosa Manilan 12 miljoonasta asukkaasta.

Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista - vuosittain jopa 19 miljoonaa turistia matkustaa Hollannin pääkaupunkiin. Paikalliset ovat jo pitkään olleet harmissaan öykkäröivien turistimassojen täyttämästä vanhasta kaupungista. Yksi vetävimmistä nähtävyyksistä on Oudekerkspleinin aukio punaisten lyhtyjen alueella, jonne virtaa yli 1000 turistiryhmää viikoittain. Vuoden 2020 alusta lähtien Amsterdamin kaupunki kieltää turistikierrokset punaisten lyhtyjen kaupunginosaan.