Siirry suoraan sisältöön

Antropodi: Pappina kuolevan vierellä

”Emmä varmaan sitte jos on niinku muutama päivä — jäljellä, ni kiitä itteeni siitä että mä oon — siivonnu niin kauheesti, tiäksä, tai että mä oon ollut niin ahkera haravoimaan. Että kyllä sitä miettii niinku ihan muita asioita siinä.”

Sairaalapapin työ on muuttunut ajan saatossa ankarasta saarnaajasta ja huonojen uutisten lähettiläästä vierellä kulkijaksi ja kuuntelijaksi. Millaista papin työ on kuoleman äärellä ja miten kuoleman kohtaaminen on Suomessa muuttunut? Jaksossa Annamari Simpanen kertoo työstään sairaalapappina saattohoidossa. Haastattelijana on Kaisa Nissi.

Kuuntele podcast-alustoilla:

Mikä Antropodi?

Antropodi on Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja, jota julkaistaan yhteistyössä AntroBlogin kanssa. Sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää. Antropodin uusi jakso ilmestyy aina kuun ensimmäisenä tiistaina, mutta toisinaan saatamme julkaista lisäksi erikoisjaksoja. Ohjelmistoa julkaistaan yhteistyössä Voiman kanssa. Lisätietoa Antropodista löydät täältä.


Toimitus

  • Podcast-juontaja: Kaisa Nissi
  • Vierailija: Sannamari Simpanen
  • Verkkotaitto: Tytti Kasper
  • Artikkelikuva: Pixabay CC BY 2.0
Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Suomen Antropologinen Seura

Suomen Antropologinen Seura on vuonna 1975 perustettu tieteellinen seura. Seura tukee antropologian tutkimusalaa ja siihen läheisesti liittyviä tutkimushankkeita.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *