Divine Rulers in a Secular State

Divine Rulers in a Secular State käsit­te­lee afrik­ka­lai­sen jumal­ku­nin­kuu­den seku­la­ri­soi­tu­mis­ta euroop­pa­lai­sen siir­to­maa­val­lan ja jäl­ki­ko­lo­ni­aa­li­sen valtion toimien seu­rauk­se­na. Tätä kautta kirja pyrkii pureu­tu­maan laa­jem­paan kysy­myk­seen siitä, miten uskon­nos­ta ja poli­tii­kas­ta on tullut erillisiä kate­go­rioi­ta glo­baa­lis­sa etelässä. Euroopassa seku­la­ri­saa­tio on ollut hidas vuo­si­sa­tai­nen prosessi, mutta miltä se näyttää paikoissa, joissa se on tapah­tu­nut nopeana aggres­sii­vi­se­na muu­tok­se­na?

Kirjan voi tilata SKS:n kir­ja­kau­pas­ta.
Avoin verk­ko­ver­sio saa­ta­vil­la täällä.

Kirjailija: Timo Kallinen
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Kieli: Englanti
Sivumäärä: 205
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Painos: 1. p.
Julkaisuvuosi: 2016

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Demokratian tilasta maailmassa puhutaan paljon. Aihe nousee tapetille erityisesti koronapandemian kaltaisten poikkeusolojen aikana. Suomessa monipuolueyhteistyötä ja demokratiaa arvostetaan ja sen oppeja viedään myös maailmalle. Mukana demokratiaa tukemassa on Demon toiminnanjohtaja Anu Juvonen, joka Työkentällä-haastattelussa kertoo urastaan järjestömaailmassa.