Kausiasuminen ulkomailla yleistyy globalisaation myötä

Tampereen yli­opis­ton tutkija Mari Korpelan mukaan suoma­lais­ten kausia­su­mi­nen ulko­mail­la yleistyy koko ajan kaikissa ikä­ryh­mis­sä. Lennot ovat aiempaa halvempia, ihmiset kie­li­tai­toi­sem­pia, internet mah­dol­lis­taa yhtey­den­pi­don koti­maa­han ja suo­ma­lai­sel­la passilla pääsee lukuisiin maihin helposti. Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 23.12.2017. (tilaa­jil­le)

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Sulawesin saarella Indonesiassa sijaitseva Tana Toraja on on tunnettu näyttävistä kuoleman rituaaleistaan. Turistit matkuvat alueelle paitsi osallistumaan hautajaisiin, myös elävän kuolleen kohtaamisen toivossa.  

Indonesian sydämessä sijaitseva Balin saari on noussut yhdeksi Aasian suosituimmista massamatkailukohteista. Saaren eksoottisuus, paratiisimainen luonto, ainutlaatuinen hindukulttuuri ja huoleton ilmapiiri ovat houkutelleet enenevissä määrin puoleensa myös suomalaisia turisteja. Pinnan alla kuitenkin kuohuu. Kontrolloimattoman matkailukehityksen lyödessä yhä suurempaa vaihdetta silmään, on esiin noussut huomattavia massamatkailun varjopuolia. Saaren jätekriisi, pohjavesivarantojen hupeneminen ja perinteisten viljelysmaiden muuttuminen monikansallisten hotelliyhtiöiden rakennusmaiksi ovat osoittaneet monien balilaisten huolen saaren tulevaisuudesta aiheelliseksi.