Kännyköiden tulo muutti intialaisen kylän elämän

Antropologi Sirpa Tenhunen on päässyt seu­raa­maan läheltä matka- ja äly­pu­he­lin­ten ran­tau­tu­mis­ta Länsi-Bengalissa sijait­se­vaan Jantan kylään. Uudet yhtey­den­pi­don tavat ovat mul­lis­ta­neet niin perheiden sisäisen dyna­mii­kan kuin poliit­ti­sen val­ta­pe­lin. Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 15.5.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa. Kirjoittajat ovat antropologeja ja oman alansa ammattilaisia.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Kun palaa vanhaan kotikaupunkiinsa vuosien jälkeen, voi tietyssä kadunkulmassa mieleen juolahtaa unohduksissa olleita asioita. Jos kulkee tuttua reittiä ympäristöään havainnoiden, uudet ja vanhat aistimukset sekoittuvat osaksi samaa maisemaa. Muisti on jännittävällä tavalla kietoutunut aineelliseen ympäristöön. Näitä aiheita tutkii SENSOTRA-hanke.