Kännyköiden tulo muutti intialaisen kylän elämän

Antropologi Sirpa Tenhunen on päässyt seu­raa­maan läheltä matka- ja äly­pu­he­lin­ten ran­tau­tu­mis­ta Länsi-Bengalissa sijait­se­vaan Jantan kylään. Uudet yhtey­den­pi­don tavat ovat mul­lis­ta­neet niin perheiden sisäisen dyna­mii­kan kuin poliit­ti­sen val­ta­pe­lin. Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 15.5.2018.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa. Kirjoittajat ovat antropologeja ja oman alansa ammattilaisia.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Tekstit ja kirjoittaminen ovat olennainen osa niin antropologien kuin monien muidenkin työtä. Vaikka tekstit usein saattavat näyttäytyä yksittäisen ihmisen tuottamina erillisinä kokonaisuuksina, niitä kannattaisi lähestyä yhteistyön kohteina ja prosesseina. Siinä missä antropologit yleensä korostavat toiminnan sosiaalisia ja kulttuurisia taustoja ja tekstien moniäänisyyttä, olemme kenties kuitenkin itsekin tottuneet ajattelemaan kirjoittamista yksilösuorituksena.

Etiopian eteläosissa Gamon ylämaalla elävillä ihmisillä ei ole sanaa onnellisuudelle. Hyvän elämän tärkeimpiä tunnusmerkkejä on rauha, jolla gamot tarkoittavat sosiaalisten suhteiden sujuvuutta, yhteisyyttä ja jakamista.