Siirry suoraan sisältöön

Tutkijat kritisoivat Teatterikorkeakoulun antamia potkuja

Teatterikorkeakoulu antoi potkut psykedeeleistä opettaneelle ohjaajantyön lehtorille Eero-Tapio Vuorelle. Potkuja kritisoivat erityisesti antropologian ja uskontotieteen tutkijat, sillä psykedeelit kuuluvat oleellisesti moniin uskonnollisiin rituaaleihin, joita Vuorikin opetuksessaan käsitteli. Osallistuva havainnointi on keskeinen metodi myös rituaalien tutkimuksessa, eikä sen esiin tuomisesta voi rankaista irtisanomisella (Helsingin Sanomat 29.6.2018). Teatterikorkeakoulu päätyi myöhemmin perumaan irtisanomisen (Helsingin Sanomat 24.7.2018).

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *