Itsensä mittaaminen on arkipäiväistynyt

Self-trac­kin­gis­ta eli itsensä mit­taa­mi­ses­ta on tullut lyhyessä ajassa täysin arki­päi­väis­tä toimintaa. Yhdysvaltalainen kult­tuu­riant­ro­po­lo­gi Natasha Schüll on tutkinut itsen­sä­mit­taa­jia vuodesta 2013. ”Ihmisillä on ris­ti­rii­tai­nen suh­tau­tu­mi­nen itsensä mit­taa­mi­seen. Toisaalta he haluavat tek­no­lo­gian avulla tietoa, jotta osaavat itse tehdä oikeita valintoja. Toisaalta he haluavat, että algo­rit­mit ja laitteet kertovat, mitä heidän pitää tehdä”, hän sanoo HS:n haastattelussa.

Artikkeli julkaistu Helsingin Sanomissa 2.2.2019.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Tšernobylin suojavyöhyke muodostettiin toukokuussa 1986, ydinvoimalan nelosreaktorin räjähdyksen jälkeen. Nyt se on hetkessä muuttunut kehittyvästä turistikohteesta turvallisuusuhaksi. Ydinvoiman uhat ja mahdollisuudet näyttäytyvät hyvin eri tavoin sodan kuin rauhan aikana. Kulttuuriperinnöllinen tutkimus suojavyöhykkeestä valottaa turismin merkitystä ydinvoiman mielikuvien tuottajana.