Hyrräävätkö hormonit keväällä?

Kevään myötä lisään­ty­vä valo vaikuttaa ihmisen eli­mis­töön ja käyt­täy­ty­mi­seen. Antropologi, lääkäri ja deit­ti­si­vus­ton yllä­pi­tä­jä kertovat näke­myk­sen­sä asiaan Ylen artik­ke­lis­sa. “Ihminen ei ole, eikä varmaan koskaan ollutkaan, vuo­den­ai­ka­li­sään­ty­jä”, bio­lo­gi­sen ant­ro­po­lo­gian dosentti Sonja Koski toteaa.

Artikkeli julkaistu Yle.fi:ssä 6.4.2019.

Kirjoittaja

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Lue myös nämä:

Deittailuun on aina liittynyt monia sosiaalisia sääntöjä: miten lähestyä toista, mistä saa puhua, mikä on noloa ja mikä ei. Mitä tapahtuu näille säännöille, kun siirrytään digitaaliseen maailmaan? Jos Googleen syöttää hakusanat ”deittailu ja sosiaalinen media”, on tulos varsin negatiivinen: artikkeleissa ja keskustelupalstoilla povataan romantiikan ja vakavien parisuhteiden häviämistä. Entisaikojen romanssien salaperäisyys on kadonnut sosiaalisen median myötä.