Siirry suoraan sisältöön

Eurooppalaisen kolonialismin historia kietoutuu nykypäivän Palestiinaan

Tutkija Antti Tarvainen keskustelee videolla antisemitismin ja eurooppalaisen kolonialismin historiasta sekä niiden kytköksestä Palestiinan tilanteeseen.

”Vieläkään me ei tunneta tarpeeksi antisemitismin historiaa. Mutta mikä me tunnetaan ihan helvetin huonosti, on eurooppalaisen kolonialismin historia, ja se, miten se [historia] kytkeytyy osaksi Palestiinan nykypäivää.”

Helsingin yliopistossa Israeliin ja Palestiinaan erikoistunut väitöskirjatutkija Antti Tarvainen puhuu Israelin laajenevasta joukkoväkivallasta ja palestiinalaisten tappamisesta Gazassa sekä Euroopan syyllisyyden vaikutuksista länsimaisten reaktioiden taustalla.

Kuinka hyvin sinä tunnet Euroopan kolonialismin historian ja sen vaikutukset Lähi-idässä? Oletko oppinut siitä koulussa? Miten tieto vaikuttaa kykyymme tuntea empatiaa muita kohtaan?

Tämä video on maistiainen tulevana vuonna alkavasta yhteistyöstä AntroBlogin ja dokumentaarista videota tuottavan Matters Now‘n välillä.


Luettavaa

Toimitus

  • Toimittajat ja tuottajat: Ada Johansson ja Milla Muuronen, Matters Now / Saara Toukolehto ja Suvi Lensu, AntroBlogi
  • Verkkotaitto: Niina Ahola
  • Artikkelikuva: Ash Hayes/Unsplash
Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

nv-author-image

Matters Now

Matters Now on audiovisuaalinen kollektiivi, joka käsittelee ajankohtaisia ympäristöön sekä yhteiskuntaan liittyviä kysymyksiä. Kollektiivi pyrkii yhdenvertaisuuden sekä monimuotoisuuden edistämiseen dokumentaarisen kerronnan kautta.Dokumentaristit Ada Johnsson (oik.) ja Milla Radaelli (vas.) ovat tehneet tiivistä yhteistyötä vuodesta 2019 lähtien. Johnssonin tausta on elokuva-alalla, kun taas Muuronen erikoistuu visuaaliseen antropologiaan.Matters Now pyrkii kuuntelemaan, havainnoimaan sekä käsittelemään merkityksellisiä aiheita, tarina kerrallaan.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *