Siirry suoraan sisältöön

Israel-Palestiina ja Gazan sota

Antropologisen tutkimuksen ytimessä on ajatus koko ihmiskuntaa koskettavasta jakamattomasta ihmisarvosta ja sen keskeisiin arvoihin lukeutuu periksiantamaton humanitäärisyys.

Tieteenalansa edustajana AntroBlogin toimituskunta on huolissaan palestiinalaisalueilla tapahtuvista räikeistä ihmisoikeusrikkomuksista, jotka monien asiantuntijoiden mukaan täyttävät kansanmurhan kriteerit.

Suomella on velvollisuus kansainvälisenä toimijana käyttää diplomaattisia keinoja pysyvän tulitauon aikaansaamiseksi ja palestiinalaisalueiden miehityksen lopettamiseksi.

Vaadimme Suomen poliittiselta johdolta asekaupan lopettamista Israelin kanssa ja taloudellisten pakotteiden asettamista.

Lisäksi vetoamme suomalaisiin yliopistoihin israelilaisten yliopistojen akateemisen boikotin aloittamiseksi välittömästi ja siihen asti, kun ne toiminnallaan tukevat kansanmurhaa.

AntroBlogi osoittaa solidaarisuutta palestiinalaisten ihmisoikeuskamppailulle muun muassa tukemalla Tutkijat Gazan puolesta -kollektiivia, opiskelijoiden yliopistovaltauksia ja jakamalla tietoa tilanteesta kanavillamme.

Tältä sivulta löydät kootusti aihetta käsittelevät uudet ja vanhat julkaisumme sekä linkkejä suosittelemiimme tutkittuun tietoon pohjaaviin lähteisiin aiheesta.

AntroBlogin julkaisut aiheesta

AntroBlogin ja Matters.Now’n videot aiheesta


Lukusuosituksia muualla


Toimitus

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *