Siirry suoraan sisältöön

Israel-Palestiina ja Gazan sota

Antropologisen tutkimuksen ytimessä on ajatus koko ihmiskuntaa koskettavasta jakamattomasta ihmisarvosta ja sen keskeisiin arvoihin lukeutuu periksiantamaton humanitäärisyys.

Tieteenalansa edustajana AntroBlogin toimituskunta on huolissaan palestiinalaisalueilla tapahtuvista räikeistä ihmisoikeusrikkomuksista, jotka monien asiantuntijoiden mukaan täyttävät kansanmurhan kriteerit.

Suomella on velvollisuus kansainvälisenä toimijana käyttää diplomaattisia keinoja pysyvän tulitauon aikaansaamiseksi ja palestiinalaisalueiden miehityksen lopettamiseksi.

Lisäksi vaadimme Suomen poliittiselta johdolta asekaupan lopettamista Israelin kanssa.

AntroBlogi osoittaa solidaarisuutta palestiinalaisten ihmisoikeuskamppailulle muun muassa tukemalla Tutkijat Gazan puolesta -kollektiivia ja jakamalla tietoa tilanteesta kanavillamme.

Tältä sivulta löydät kootusti aihetta käsittelevät uudet ja vanhat julkaisumme sekä linkkejä suosittelemiimme tutkittuun tietoon pohjaaviin lähteisiin aiheesta.

Tulossa on muun muassa uuden yhteityökumppanimme Matters.Now’n kanssa toteutettava videosarja.

AntroBlogin julkaisut aiheesta

AntroBlogin ja Matters.Now’n videot aiheesta

Lukusuosituksia muualla


Toimitus

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *