Siirry suoraan sisältöön

AlterNATIIVI-podcast: Keskusteluja elämästä ja antropologiasta

Kuuntele AlterNATIIVI-podcastin uusin jakso:

AlterNATIIVIn kahdeksannen, erityispitkän jakson aiheena on tutkijaidentiteetti, etnografian soveltaminen ja vaihtoehtoiset urapolut. Vieraana on sosiaaliantropologi, luova akateemikko ja oman elämänsä etnografi Miia Halme-Tuomisaari.

Jakso kiteyttää paljon viimeisen vuoden aikana käytyjä AlterNATIIVIn keskusteluja. Jaksoissa on pohdittu akateemista minuutta, polkuja antropologian pariin, antropologian menetelmiä ja soveltamista, hitaan ja nopean tiedon tuottamisen monimutkaisuutta sekä teknologian hyödyntämistä niin työelämässä kuin oman identiteetin esille tuomisessa ja rakentamisessa. Jaksoon ei tällä kertaa valittu erityistä teemaa, vaan halusimme avata mahdollisuuden improvisaatiolle ja vapaalle assosiaatiolle.

Nykyinen työelämä on pirstaloitunut, haastava ja elää jatkuvassa muutoksessa. Jakson keskustelun perusteella sen voi nähdä myös enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Miian viestinä on, että omaa tutkijuuttaan voi rakentaa luovasti ja erilaisesti, ja tärkeä osa työn mielekkyyttä on omannäköisensä polun rakentaminen.

Aiempien vuosikymmenien yksinäinen ’sankariantropologi’ on enää vain myytti. Nykyajan antropologilla on mahdollisuuksia elää ja vaikuttaa monenlaisissa ympäristöissä. Tarvitsemme monipuolisempia esikuvia antropologiaan ja kokeilevampaa tapaa tuottaa ymmärrystä siitä, mitä ihmisyys ja inhimillinen kokemus oikeastaan on.

Näissä tunnelmissa päätämme AlterNATIIVIn ensimmäisen kauden ja kiitämme lämpimästi kaikkia kuulijoita!

Osallistu keskusteluun somessa !

Toimitus

  • Podcast-juontaja: Anna Haverinen
Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Anna Haverinen

Anna Haverinen, FT, on design-antropologi ja asiakasymmärrykseen erikoistunut strategi, joka on tutkinut ilmiöitä stand upista sururituaaleihin ja verkkoväkivaltaan. Viime vuodet hän on toiminut design-, teknologia- ja brändiviestinnän alan yrityksissä.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *