Siirry suoraan sisältöön

Maailman parhaat krapulaniksit

Krapula on keksitty samoihin aikoihin kuin alkoholi – nykykäsityksen mukaan jo kivikaudella. Aamun rapeiden olotilojen paikkailua on siis ehditty harrastaa halki historian, ja erilaisia rohtoja ja troppeja löytyy joka puolelta maailmaa.

Veden juomisen ja “sillä se lähtee millä on tullutkin” -filosofian ohella maailman suosituin vinkki vapusta selviämiseen on rasvaisen tai hyvin mausteisen aterian nauttiminen. Afrikassa suositaan maapähkinävoin mussuttamista, Meksikossa puolestaan chiliterapiaa. Erilaiset etikkasäilykkeet ovat niin ikään yleinen lääke. Saksassa syödään säilykesilliä, Japanissa pikkelssiluumuja. Venäjällä etikkasäilykkeet nautitaan joko vodkan kanssa tai ilman.

Pehmeämpää kohtelua kaipaava voi kokeilla intialaista krapulalääkettä: maitoon sulatettua voita. Aasian ja Lähi-idän darrat hoituvat vahvalla teellä, keskieurooppalaisten taas vahvalla kahvilla. Jos vatsa on liian kuralla juoda edes teetä, voi kokeilla marokkolaista kikkaa ja pureskella kuminansiemeniä. Myös Andeilla tykätään pureskella, mutta mieluummin kokapensaan lehtiä.

Lukemista

  1. http://www.newyorker.com/magazine/2008/05/26/a-few-too-many

Kuva: https://www.flickr.com/photos/35221084@N08/

Lisää Kulttuurishokkeja

Jaa tämä artikkeli:
Ninnu Koskenalho

Ninnu Koskenalho

Ninnu Koskenalho on AntroBlogin entinen päätoimittaja. Hän opiskelee lyhytterapeutiksi, toimittaa asiantuntijatekstejä, vetää koulutuksia ja työpajoja ja kirjoittaa pitkästä aikaa kulttuurishokkeja.View Author posts

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

AntroBlogi
Tietosuojakatsaus

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä tarjotakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Evästetiedot tallennetaan selaimeesi. Ne suorittavat toimintoja, kuten tunnistavat sinut, kun palaat verkkosivustollemme. Evästeet välittävät tiimillemme tietoa siitä, mikä verkkosivustossamme on sinulle kiinnostavinta ja hyödyllisintä.