Siirry suoraan sisältöön

AlterNATIIVI-podcast: Synkkä turismi

Kuuntele AlterNATIIVI-podcastin uusin jakso:

Musta turismi (engl. dark tourism) eli synkkä turismi tarkoittaa matkustusta paikkoihin, jotka liittyvät kuolemaan, inhimilliseen kärsimykseen, historiallisiin hirmutekoihin tai esimerkiksi pelkoon. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi hautausmaat, katastrofi- ja sota-alueet, museoidut keskitysleirit tai kuuluisien henkilöiden kuolinpaikat.

AntroBlogin Matkailu-teemaviikon kunniaksi sukellamme tässä jaksossa turismin pimeämpään puoleen. Pyrimme ymmärtämään, miksi haluamme käydä näissä kärsimykseen liittyvissä kohteissa? Miksi kuljemme hautausmailla, matkustamme Alcatrazin vankilaan tai haluamme nähdä keskitysleirit?

Jaksossa Anna Haverisen vieraana synkän turismi asiantuntija, FT Tuomas Hovi, joka on tutkimuksissaan erikoistunut muun muassa Dracula-aiheiseen turismiin Romaniassa. Jaksossa keskustellaan synkän turismin eettisistä ongelmista, siitä mitä asioita voidaan museoida ja mitä ei, sekä miten Turussa tapahtunut puukotus vuonna 2017 loi väliaikaisen synkän turismin kohteen ihan kotinurkille.

Osallistu keskusteluun somessa #synkkaturismi ja kerro, mihin sinä haluaisit matkustaa, minne et ikinä matkustaisi, ja miksi?

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Anna Haverinen

Anna Haverinen, FT, on design-antropologi ja asiakasymmärrykseen erikoistunut strategi, joka on tutkinut ilmiöitä stand upista sururituaaleihin ja verkkoväkivaltaan. Viime vuodet hän on toiminut design-, teknologia- ja brändiviestinnän alan yrityksissä.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *