Siirry suoraan sisältöön

AntroBlogin syksy 2018 starttaa!

AntroBlogin syksyn tuotantokausi alkaa! Olemme keräilleet ideoita ja inspiraatiota pitkin kesää, ja uusi kausi tuo mukanaan paitsi kaikki vanhat suosikkinne, myös paljon uudenlaista sisältöä!

Heti ensimmäinen syyskuun viikko on varattu hyytävän kylmille tunnelmille. Kesän aikana toteutettu, Huippuvuorten jääkarhujen ja ihmisyhteisön välisiä suhteita kartoittava Naapurina jääkarhu -projekti valtaa sivustomme valokuvien, videoiden ja moniosaisen raportin muodossa. Arktisella tutkimusmatkalla toimittajamme tutustuivat muun muassa lumikenkiin, kivääreihin ja tarinoihin jääkarhujen kohtaamisista. Hieman myöhemmin syksyllä julkaisemme lyhyen etnografisen dokumenttielokuvan samasta aiheesta.

 

Podcast-tuotantomme laajenee syksyllä artikkeleiden kuunteluversioista haastattelupohjaiseen kuunnelmasarjaa. Design-antropologi Anna Haverinen jututtaa vieraitaan moninaisista aiheista, kuten antropologisen osaamisen soveltamisesta työelämän koukeroihin ja siitä, mitä se etnografia nyt taas oikein olikaan. Entä miten onnistuu työssään introvertti antropologi?

Videopuolemme uudistuu siten, että videot tekstitetään tästä lähin myös englanniksi. Videoitamme voi siis vihdoin jakaa myös niille ystäville, jotka eivät puhu suomea! Elokuun Tubeconissa ensi-iltansa saanut, tulpavelhoista kertova pätkä on ensimmäinen englanniksi tekstitetty videomme. Myös vanhoihin videoihin lisäillään englanninkielisiä tekstejä vähitellen – kannattaa siis vilkuilla YouTube -kanavaamme syksyn mittaan tai vaikkapa toivoa, mihin videoon haluaisit tekstityksen seuraavaksi.

Keväällä vuoden tiedeviestintätekona palkittu uutistoimituksemme on kasvanut uusilla jäsenillä, ja kommentoitavien aiheiden kirjo on sitä myötä laajentunut. Timanttista ajankohtaista uutiskommentaaria on luvassa siis tälläkin kaudella! Myös päivän polttavista uutisista voit heittää vinkkiä toimituksellemme, joku voi hyvinkin tarttua siihen.

Työelämätoimituksen Kirjeitä kentältä -kolumnisarjan tilalla alkaa uusi Tulokulmia-sarja, jossa eri alojen asiantuntijat kommentoivat antropologian ja työelämän solmukohtia näköalapaikoiltaan käsin. Lisäksi antropologian erikoisaloja esittelevä juttusarja jatkuu pitkän tauon jälkeen, ja käsittelyyn pääsevät muun muassa ruoan, tunteiden ja teknologian antropologia. Voiko robotti olla kuin oikea kumppani? Entä ovatko tunteet universaaleja?

Myös yhteistyökuvioiden saralla on luvassa kiinnostava vuosi. Yle Radio 1:n Havaintoja ihmisestä -sarjan kanssa tehtävä sisältöyhteistyö jatkuu, ja tulossa on ihan uusiakin juttuja – kuten jo tavaksi muodostuneet teemaviikkomme. Syksyn teemaviikko toteutetaan yhdessä sosiologisen Ilmiö-median kanssa, ja se tuo sisartieteenalojen näkökulmat saman pöydän ääreen. Kannattaa myös seurata Tutkitusti-hanketta, joka luo kansantajuisille tieteen verkkojulkaisuille yhteistä jakelukanavaa.

Lokakuussa vietetään taas syntymäpäiviä – AntroBlogi täyttää jo kolme vuotta! Sen kunniaksi paljon kyseltyjä AntroBlogi-tuotteita tulee vihdoin saataville. Avaamme pian Printmotor-palveluun oman kaupan, jonne tulee aluksi saataville logollamme varustettuja kangaskasseja sekä t-paitoja. Tuotetoiveita saa mieluusti esittää! Kauppa löytyy osoitteesta https://printmotor.com/antroblogi/.

Pidemmittä puheitta kutsumme teidät tutustumaan kanssamme antropologian kiehtovaan maailmaan!  

Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Ninnu Koskenalho

Ninnu Koskenalho on AntroBlogin toinen päätoimittaja ja perustaja, ja valtiotieteiden maisteri sosiaali- ja kulttuuriantropologiasta. Ninnu työskentelee Helsingin yliopistolla Crosslocations-tutkimushankkeen projektikoordinaattorina sekä tiedeviestinnän konsulttitehtävissä, ja pohtii mieluusti avaruusmatkailua ja ihmismielen notkeutta.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *