Siirry suoraan sisältöön

2.-10.11.2018 | Viimeisen toivon maa – valokuvia ja luento Vissarionin Siperian-yhteisöstä

Millaista on elämä ”maailmanlopun yhteisössä”? Mitä Siperia voi opettaa meille?

Kulttuuriantropologi Minna Kulmalan ja kulttuurimaantieteilijä Sofia Perhomaan valokuvanäyttely Viimeisen toivon maa esittelee Siperian taigalle 1990-luvulla perustetun, maailman suurimpiin lukeutuvan, hengellis-ekologisen yhteisön elämää. Globaalien ongelmien edessä ja kestävämmän huomisen toivossa tuhannet ihmiset ovat muuttaneet syrjäiselle Luvatulle maalle perustaakseen omavaraisen ”arkin”, jonka rakentumista luotsaa Jeesuksen reinkarnaationa pidetty Vissarion Kristus. Omintakeista kulttuuriaan luova yhteisö on vakuuttunut kyvystään johdattaa ihmiskunta harmoniseen, onnellisempaan tulevaisuuteen. ”Vanhan maailman” murtuessa uusi elämä puskee esiin.

Näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 2.11. klo 18:00-20:00, tervetuloa! Luvassa opastettu kierros, live-musiikkia ja pientä purtavaa. Lauantailuennolla 3.11. klo 13-15 Kulmala ja Perhomaa esittelevät Viimeisen testamentin kirkon Siperian-yhteisöä, avaavat projektin puitteissa tehdyn kenttätyön metodeja sekä ruotivat yhteisön heissä kirvoittamia ajatuksia ja tuntemuksia.

Valokuvien ohella näyttelyssä pyörii yhteisöstä ja projektin tekemisestä kertova video. Luennolla nähdään myös kuvia, joita varsinainen näyttely ei sisällä.

Näyttely on avoinna ma-pe klo 10-19:45 ja la klo 12-16. Näyttelyyn ja sen oheistapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumapaikkana Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus Töölössä.

 

Kuva: Minna Kulmala & Sofia Perhomaa

Muita tulevia tapahtumia

Avainsanat:
Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

AntroBlogi

AntroBlogin toimitus kirjoittaa lyhyempiä kommentteja toisinaan yhteisöllisen nimimerkin takaa.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *