Siirry suoraan sisältöön

Naapurina jääkarhu -dokumenttielokuva

Huippuvuoret on Pohjoisella jäämerellä sijaitseva, Norjalle kuuluva saaristo, joka tunnetaan jääkarhuistaan. Suurin maalla elävä lihansyöjä on Huippuvuorten symboli, jonka läsnäolo luonnossa kietoutuu paikallisten elämään monella tapaa.

Kesäkuussa 2018 antropologista ja kuvaajasta koostuva työryhmämme lähti Huippuvuorille selvittämään etnografisin ottein, millainen suhde paikallisilla on jäätikön kuninkaaseen ja ympäröivään arktiseen luontoon, ja mikä on jääkarhun sosiokulttuurinen merkitys Huippuvuorten ihmisyhteisölle. Hankkeen lopputuloksena syntynyt kattava 4-osainen kirjallinen reportaasi julkaistiin AntroBlogissa syyskuussa 2018. Tämä dokumenttielokuva summaa hankkeen löydökset ja havainnollistaa niitä paikallisten omien kertomuksien kautta, tutustuttaen katsojan paikalliseen luontoon ja elämänmenoon.

Suomen- tai englanninkieliset tekstitykset saat aktivoitua videon oikeasta alalaidasta.Elokuva sai ensi-iltansa Cultureels-elokuvafestivaalilla Helsingissä 12.huhtikuuta 2019. Lisätietoja Naapurina jääkarhu -hankkeesta ja sen toteuttajista täällä. Haastattelupyynnöt, tiedustelut dokumenttielokuvan käytöstä tai uudelleenjulkaisusta: toimitus@antroblogi.fi

Tuotanto ja sponsorit

  • Ohjaus ja käsikirjoitus: Suvi Jaakkola
  • Kuvaus ja editointi: Gennady Kurushin
  • Kerronta: Sanna Rauhala
  • Tekstitykset: Suvi Jaakkola ja Ninnu Koskenalho

Lukemista

  1. Naapurina jääkarhu: Maailman aidoimmassa luonnossa (Reportaasin osa 1)
  2. Naapurina jääkarhu: Ihminen osana jääkarhu (Reportaasin osa 2)
  3. Naapurina jääkarhu: Jääkarhu osana ihmistä (Reportaasin osa 3)
  4. Naapurina jääkarhu: Arktiksen kuningas (Reportaasin osa 4)
  5. Lisätietoa Naapurina jääkarhu -hankkeesta ja sen toteuttajista
Jaa tämä artikkeli:
nv-author-image

Suvi Jaakkola

Suvi Jaakkola on valtiotieteiden maisteri sosiaali- ja kulttuuriantropologiasta, kulttuurinen konsultti, vapaa tiedetoimittaja ja yksi AntroBlogin perustajista.Katso kirjoittajan artikkelit

nv-author-image

Gennady Kurushin

Graphic and web designer at Cobalt Studio providing creative branding, web design and digital marketing services.Katso kirjoittajan artikkelit

nv-author-image

Sanna Rauhala

Sanna Rauhala on sosiaali- ja kulttuuriantropologian maisteri Helsingin yliopistosta. Työkseen hän kehittää ihmislähtöisiä ratkaisuja antropologista osaamistaan hyödyntäen CGI Nextin palkkalistoilla. AntroBlogissa Sanna toimii AV-tuotantopäällikkönä, ideoi monimediaista sisältöä, esiintyy videokasvona YouTuben puolella ja on jonkinlainen toimituksen yleishärvääjä. Hän kirjoitti pro gradunsa hoivarobotiikasta vanhainkotiympäristöissä, ja hänen muita tutkimusmielenkiintojaan ovat tekoäly, ihmislähtöinen suunnittelu, pelit ja peliyhteisöt sekä koko laaja maailmankaikkeus - aina kaukaisia galakseja myöten.Katso kirjoittajan artikkelit

Osallistu keskusteluun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *